Pijamalarda Kumaş Seçimi

26-11-2019 16:32
Pijamalarda Kumaş Seçimi

Kumaş Seçiminde Dikkatli Olun

 

Kadın ve Erkek Pijama Takımlarında kumaş türü de önemli değerlendirme kriterleri arasında yer almalı, çünkü kumaş, ürünün kalite seviyesinde başlıca göstergedir.

Kullanışsız kumaşlar en çok, uyku kalitesi üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Vücutta meydana getirdikleri rahatsızlık hissi, uyku düzenini bozabilir.

Vücudunuz gece boyunca yeterli derecede rahat değilse, kaliteli ve derin bir uykudan söz etmek mümkün değil. Uyku kalitesinin düşük olması, vücudun gece boyunca kendini yenilemesini, ertesi sabah dinlenmiş olarak uyanmanızı önler.

Peki, pijamalarda "doğru kumaş”la kast edilen tam olarak nedir? Hangi özellikler bir kumaşı, uyku ürünleri için ideal hale getirir?

 

Kumaş Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

 

Gece boyu vücudunuzun optimum ısı seviyesinde kalması önemli. Ortam sıcaklığının yanı sıra, üzerinizdeki kıyafetin üretildiği kumaş da bu noktada göz önünde bulundurulmalı. Kumaşın aşırı terlemeye neden olmamasına dikkat edin. Hava transferine izin veren kumaş türleri, cildin havayla temasını tamamen kesmedikleri için aşırı terlemeye yol açmazlar. Bu özellik yalnızca yazın değil, yılın soğuk dönemleri için de mühim.

Yumuşak doku, uyku ürünlerinde bulunması gereken bir diğer özellik. Kumaş batma, kaşınma gibi tepkilere sebep olmamalı. Daha fazla konfor için, esnek yapıyı da gözetebilirsiniz.

 

Pamuklu Kumaşlara Öncelik Verin

 

Doğal materyallerden üretilmiş kumaşlar, yukarıda bahsi geçen tüm özellikleri taşır. O yüzden, pamuk, uyku ürünleri için ideal alternatiflerin başında geliyor.

Pamuk, nefes alan, esnek bir yapıya sahiptir. Doğal olduğu için cilt üzerinde olumsuz bir etki meydana getirmez, sağlıklıdır.

Pamuklu kumaşlar hem yaz hem de kış için uygun giyim deneyimi sunar. Kışlık pamuklu ürünler vücudu soğuktan koruma işlevini yüksek performansla yerine getirirken yazlık ürünler, aşırı terlemeyi önler, bedeni ferah tutar.

Uyku ürünleri için viskon da tercih edilebilir. Pamuğa benzer özellikler gösteren viskon, pamuk gibi konforlu bir alternatiftir. Esnek, yumuşak dokuya sahip, kolay temizlenebilen viskon kumaştan üretilmiş ürünleri de tereddüt etmeden seçebilirsiniz.

 

Çeyizlik Şık Pijamalar Burada!

 

Çeyiz için pijama seçiyorsanız, konfor ve sağlık konularının yanı sıra, görsel tasarımı da önemsemelisiniz.

Erkek Pijamasında konforlu, sağlıklı ve şık seçenekler, Ençeyiz koleksiyonlarında sizi bekliyor.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.