Lohusa Pijaması Nasıl Olmalı?

07-02-2020 10:53
Lohusa Pijaması Nasıl Olmalı?

Lohusa Pijaması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Doğumdan sonraki yaklaşık kırk günlük süreyi kapsayan lohusalık, fiziksel ve psikolojik değişimler içerir. Fiziksel değişimler, etkisi net şekilde gözlemlenenlerden. Bu dönemde beden yıkım ve yeniden yapılanma süreci içindedir. Bağışıklık sisteminin zayıf olması, vücudu enfeksiyonlara daha açık hale getirir. Dolayısıyla, lohusalıkta sağlık ve hijyen konularına azami ölçüde dikkat edilmeli.

Bahsi geçen fiziksel etkilerle beraber psikolojik etkiler, pek çok alanda döneme özel seçimleri zorunlu kılıyor. Beslenme gibi majör konuların yanı sıra, bedensel konfor gibi detaylara da dikkat etmelisiniz. Bu dönemde bedensel konforla yakından ilişkili konulardan biri, pijama seçimi.

Lohusa pijamaları, döneme özel çözümlerdendir. Bunlar genellikle, bel bölgesinde ayarlamaya imkân tanıyan tasarımlarıyla diğerlerinden ayrılıyor.

Peki, Lohusa Pijaması Nasıl Olmalı? Lohusalık döneminde kullanmak üzere pijama takımını seçerken hangi kriterler değerlendirilmeli?

 

Bedeninize Uygun Ölçü

 

Elbette, öncelikli konulardan biri, rahatlık. Lohusalıkta vücudun rahatlığı, fiziksel sağlığı ve zihinsel durumu da etkileyecektir. Kaşındırma, sıkma, batma gibi sorunlara neden olan giyim ürünleri, huzursuz bir zihin durumu meydana getirebilir. Depresyona eğilimin gözlendiği bu dönemde, bu tür küçük sorunların bile annenin günlük rutinini olumsuz şekilde etkileyecek kadar büyük huzursuzluk yaratabileceğini aklınızda bulundurun.

Hamilelik döneminde alınan kilolar ve göğüslerde sütle birlikte görülen şişmeden dolayı, normalde kullandığınızdan büyük beden ölçüsündeki pijamaları seçmelisiniz. Çok kilo alımı söz konusu olmasa bile, içinde rahat hareket edebilmeniz için kendi ölçünüzden bir beden büyük modelleri tercih etmenizde yarar var.

 

Kumaşta Terletmeyen Doku

 

Seçeceğiniz lohusa pijaması, vücudun ideal sıcaklık seviyesinde kalmasına yardım etmeli.

Bu noktada, nefes alan yapıdaki kumaşlar değerlendirmeye alınabilir. Pamuklu kumaşlar, hava transferine izin vererek aşırı terlemeye yol açmaz. Bunlar hem kış hem de yaz için kullanışlıdır.

 

Şık Görsel Tasarım

 

Lohusa Pijaması Nasıl Olmalı sorusu estetik değerlendirmesini de gündeme getirmekte.

Özellikle bu dönemi çoğunlukla evde, bebek görmeye gelenleri ağırlayarak geçirecekseniz, şık görsel tasarıma sahip birkaç pijama takımı edinmenizde büyük yarar var. Bebeği görmek için gelen misafirlerinizin karşısına onlarla çıkabilir, böylece her defasında kıyafet değiştirme zahmetine katlanmazsınız.

Bebek bakımıyla ilgili yoğun bir dönemin söz konusu olduğu göz önüne alındığında, misafirin karşısına hem rahat hem de şık bir kombin ile çıkabilmenin sağlayacağı rahatlık daha iyi anlaşılabilir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.