Gelin Terliği Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

28-10-2020 11:19
Gelin Terliği Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

                   Gelin Terliği Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dünya evine girmeye hazırlanan çiftler sıfırdan oluşturacakları yuvası için birbirinden güzel ve benzersiz seçimler yapıyor. Bu seçimler temel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak, bolca gösteriş eşliğinde göz alıcı bir bohça hazırlanmasına yol açıyor. Gelin için hazırlanan bohçanın en önemli parçalarından birisi kuşkusuz seçilen gelin terliği. Peki, gelin terliği alırken yapılması gerekenler nelerdir?

Gelin Terliği Alırken Yapılması Gerekenler

Sanırım gelin bohçasının ne olduğunu bilmeyen yoktur. Nişan geleneklerinin en önemli parçasını oluşturan bohça hazırlamayı bilmeyenler için kısaca açıklamak gerekirse; damat adayları tarafından gelin için hazırlanacak bir çeşit hediyedir. Kız istemenin ardından damat tarafı tarafından, içerisinde çeşitli eşyaların yer aldığı bir hediyedir. Nişan bohçası olarak da bilinen bu bohçanın hazırlanma amacı ise; ailelerin birbirini daha yakından tanımasını sağlamaktır. Peki, gelin bohçası hazırlamanın en önemli parçalarından birisi olan gelin terliği alırken yapılması gerekenler nelerdir merak ediyorsanız şunlara dikkat edebilirsiniz;

·        Ayak Numarası Seçimi

Terlik seçimi yaparken ayak numarasını dikkate almalı ve rahatsız etmeyecek bir numara seçmelisiniz.

·        Denemekten Zarar Gelmez

Terliği almadan önce deneme şansınız bulunuyorsa bunu kesinlikle değerlendirin. Ayağı rahatsız etmeyen bir model seçmeye özen gösterin.

·        Malzeme Kalitesi

En az terliğin şıklığı kadar malzemesinin kalitesi de önem arz etmektedir. Uzun yıllarca kullanılabilecek, kaliteli bir malzemeden üretilmiş bir terlik seçmelisiniz.

·        Gelini Yansıtan Bir Terlik

Gelin adayının kişisel özelliklerini yansıtan, ona uygun bir terlik seçimi yapmalısınız.

·        Gösterişli ve Şık

Elbette seçilecek terlik modelinin bolca gösterişli ve şık olması gerekmekte. Gelin terliğinin temel özelliklerinden birisi şıklıktır.

·        Son Karar Sizde Olsun

Çevrenizdeki kişilerin öneri ve yönlendirmelerine kulak asmamaya özen gösterin. Sadece kafanızda bir fikir oluşmasına yardımcı olmaktan öteye gitmelerine izin vermeyin. Seçimi kendiniz yaparsanız bu müstakbel eşinizi daha mutlu edecektir.

Gelin terliği seçilirken herhangi bir terlikte aranan temel özelliklerin yanı sıra gösteriş ve şıklığa da dikkat edilir. Öyle ki bu gelin terliğinin temelini oluşturmaktadır da diyebiliriz.

 

orijinal

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.