Düğün Hazırlığı Yaparken Bunlar Aklınızda Olsun

21-11-2019 16:48
Düğün Hazırlığı Yaparken Bunlar Aklınızda Olsun

Sükûnetinizi Koruyun

 

Hayatınızın en önemli organizasyonlarından biri olacağından, her şeyin kusursuzunu aramanız, bu yüzden de gerginlik hissetmeniz normal. Ancak gereğinden çok stres, aksiliklere kapı açacaktır.

Sakin kalmaya çalışın ve sürecin keyfini çıkarın. Peki, düğün hazırlığı yaparken nelere dikkat etmek gerek?

 

Plan Dâhilinde İlerleyin

 

Uygulanabilir ve kapsamlı bir plan, sürecin daha kolay işlemesini sağlar, herhangi bir detayı atlamanızı önler.

Planla, nelerin ne zaman yapılacağını ve neye ne kadar bütçe ayırabileceğinizi netleştirin.

 

Düğün Tarihine Erkenden Karar Verin

 

Düğün tarihine erkenden karar vermek, neyi ne zaman halletmeniz gerektiği konusunda yol gösterecektir, çünkü tüm hazırlığın zamanlaması bu tarihe göre yapılacak.

 

Balayı ile İlgili Detayları da Erkenden Netleştirin

 

Balayı için yurt dışına gitmeyi planlıyorsanız vize ve pasaport işlemleri zaman alacağından, nereye gideceğinizi erkenden belirlemeniz önemli. Yurt içi ya da yurt dışı tatillerde konaklayacağınız otele erken karar verip rezervasyon yaptırmak, erken rezervasyon indirimlerinden yararlanmanızı sağlayacaktır.

 

Düğün Mekânına Karar Verirken…

 

Düğün için nasıl bir tema düşünüyorsanız, mekân seçimini de buna göre yapmanız gerekiyor. Şaşaa dozu yüksek bir düğün için en ideal ortam, salon, otel gibi yerlerdir. Sade konseptlerde ise genellikle kır düğünü tercih edilmekte.

Düğün mekânını da geciktirmeden belirleyip rezervasyon yaptırmayı önemseyin. Özellikle düğünü yazın yapmayı planlıyorsanız, bu dönem düğünler konusunda yoğun geçeceğinden erken rezervasyon daha büyük önem taşıyor.

 

Gelinlik ve Damatlık Alışverişi

 

Gelinlik ve damatlık alışverişini çok erken yapmamaya dikkat edin. Düğün gününe kadar kilonuzda değişimler olabilir ve satın aldığınız kıyafet düğün günü üstünüze dar ya da bol gelebilir.

 

Çeyiziniz Hazır mı?

 

Kültürümüzde çeyizin önemli bir yeri var. Geleneksel uygulamada bir Çeyiz Sandığının olmazsa olmazları, gelin ve damat için gecelik, sabahlık, terlik gibi ürünlerdir.

Bunların yanı sıra, ev için gereksinim duyulacak çeşitli eşyaların da önceden temin edilmesinde yarar var. Küçük mutfak gereçleri, ev tekstil ürünleri gibi eşyalar genellikle kız tarafınca satın alınıp çeyize dâhil edilir.

 

Çeyiz Hazırlığında mısınız?

 

Çeyiz Alışverişi yaparken en iyilerin izini sürün. Şık ve kaliteli çeyizlik ürünlere online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.