Damat Bohçasında ve Gelin Bohçasında Ne Olur?

02-01-2020 09:25
Damat Bohçasında ve Gelin Bohçasında Ne Olur?

Nişan Bohçası Nedir?

 

Nişan ve düğün ritüelleri yöreden yöreye, çağdan çağa değişiyor. Bununla birlikte, geçmişten günümüze varlığını hala devam ettiren ve pek çok yörede uygulanan ritüellerden bahsetmek de mümkün. Nişan bohçası, bunlardan biri.

Söz kesilip de evlilik hazırlıkları başladığında tarafların birbirleri için nişan bohçası hazırlaması, yapılacak ilk işlerden. Kız tarafı damat için damat bohçası, erkek tarafı ise gelin için gelin bohçası hazırlar.

Bu ritüel, kullanılacak eşya temininden ziyade, tarafların birbirini tanıması amacını gütmektedir. Alışveriş sırasında ailelerin birlikte hareket etmesi, fikir paylaşması, kısacası etkileşim halinde olması, tanışmada ve samimiyetin kurulmasında önemli rol oynuyor.

Bohçaların ne zaman sunulacağı konusundaki uygulama farklılık göstermekte. Nişan töreni sırasında bohça takdimi yapılabileceği gibi, törenden önce de sunum gerçekleşebilir. Genellikle önce gelin bohçası kız tarafına getirilir, bunun ardından çok geçirmeden kız tarafı hazırladığı bohçayı erkek tarafına götürür.

Peki, damat bohçasında ve Gelin Bohçasında Ne Olur? Her ikisini ayrı ayrı inceleyelim.

 

Gelin Bohçası Mercek Altında

 

Gelin bohçası için kesin bir liste vermek mümkün değil, zira kişisel ihtiyaçlara ya da geleneklere göre bohçada nelerin olup nelerin olmayacağı değişir.

Yaygın uygulamada standart bir gelin bohçası, iç çamaşırı, pijama ve gecelik takımları, gelin terliği, makyaj seti, bornoz takımı, parfüm seti ve takı seti içerir.

Nişan bohçası için, mümkün olduğunca en şık ve kaliteli alternatifler arasından seçim yapılmalı. İç çamaşırı için dantelli olanlar, gecelik ve pijamalarda saten seçenekler, gelin terliğinde peluş süslemeliler, bornoz takımlarında ise işlemeli olanlar daha çok tercih edilmekte.

 

Damat Bohçası Mercek Altında?

 

Gelin bohçasında olduğu gibi, damat bohçasında da içerik değişebilir. Bununla birlikte, damat terliği, bornoz takımı, pijama ve sabahlık takımı, gömlek, pantolon, çorap, tıraş seti, çeşitli kişisel bakım ve temizlik ürünleri, kravat, cüzdan- kemer setleri, ayakkabı ve iç çamaşırı, damat bohçasında genellikle yer alan parçalardan.

Damat terliği için çoğunlukla, gerçek deriden üretilmiş, burnu kapalı modeller seçilmekte. Giyim ürünlerinde koyu renkli modeller damat bohçası için daha uygun görülür.

Eşyaların temininde Damat Bohçası Setinden yararlanmak da mümkün, fakat her parçada kişiye özel seçenekler için, eşyaları tek tek seçmeyi de tercih edebilirsiniz.

 

Peki, Eşyalar Nasıl Sunulur?

 

Eşyaları temin ettiniz. Şimdi sıra bunları şık şekilde sunmakta.

Sunum için eşyaları neyin içinde bulunduracağınız büyük önem taşıyor. Bu konuda sandıklardan veya koli/ kutu alternatifinden yardım alabilirsiniz.

Sandık, geleneksel bir tercihtir. Etki gücünü de en çok, bu gelenekselliğin bilgeliğinden alır. Koli ise modern bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Sandık gibi fazla yer kaplamayan ve hafif olan koliler, daha pratik bir kullanım sunabilir. Kaliteli alternatifler, yeterince sağlam olacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.