Çeyiz Hazırlarken Bunlara Dikkat!

02-12-2019 10:23
Çeyiz Hazırlarken Bunlara Dikkat!

Çeyiz Hazırlığı Başlasın!

 

Basit noktalara dikkat ettiğiniz takdirde, eksiksiz bir çeyiz hazırlamak zor değil. Peki, çeyiz hazırlığında neleri göz önünde bulundurmalısınız?

 

Liste Yapmayı İhmal Etmeyin

 

Konuya azami ölçüde dikkatle yaklaşmayı gerektiren asıl mesele, bazı şeyleri gözden kaçırma riski. Eksik bırakmamak için dikkatli olmalısınız. Bu noktada, elinizde yazılı bir Çeyiz Listesinin olmasında yarar var.

Kapsamlı ve yazılı bir liste, herhangi bir detayı atlamanızı önler. Bu, bütçe planlaması açısından da önemli. Nelerin temin edileceği yazılı şekilde önünüzde olursa, tüm çeyiz alışverişinin toplamda ne kadara mal olabileceğini daha sağlıklı ve isabetli şekilde öngörebilirsiniz.

Liste hazırlamayı aceleye getirmeyin, aksi halde, bazı detayları eklemeyi unutabilirsiniz ve liste yapmanın bir anlamı kalmamış olur. Bu işe erkenden başladığınızda, zaman içinde aklınıza geldikçe listeye ekleme yapma imkânını elde edersiniz.

 

Bütçeniz Kısıtlıysa…

 

Bütçeniz kısıtlıysa bazı eşyalardan vazgeçmek gibi bir mahrumiyete kendinizi mecbur bırakmak zorunda değilsiniz. Bu noktada, akıllıca seçimde bulunmak çok önemli.

İndirim fırsatlarını takip etmeye üşenmeyin. Dijital mecra, indirimleri takip etmeyi ve ürünler arası fiyat/ çeşit/ özellik kıyası yapmayı son derece kolay hale getiriyor. Bu sebeple, çeyiz için online alışveriş sitelerini takibe alabilirsiniz.

Çeyiz setleri de alışverişi ekonomik hale getirebilir. Özellikle beyaz eşya ve mobilyada çeyiz setleri, ürünlerin teker teker satın alınması durumunda ödenecek tutardan daha düşük bir tutara mal olabilmekte.

 

Kaliteden Ödün Vermeyin

 

Kısıtlı bir bütçeyle alışverişe çıkarken yapacağınız en büyük hata, kaliteden ödün vermek. Ekonomik alternatiflerin peşinde koşarken, kalitesiz ürünlere doğru gitmediğinizden emin olun.

Fiyat ve kalite kriterlerini birlikte değerlendirmelisiniz. Yukarıda değinildiği gibi, indirimler/ kampanya fırsatları, kaliteli ürüne uygun fiyatla sahip olmayı mümkün kılacaktır.

 

Moda mı, Kişisel Beğeniler mi?

 

Özellikle tekstil ve mobilya alışverişinde moda da gündeme geliyor.

Modanın gelip geçici yapısını her zaman dikkate alın. Bu elbette, trendleri görmezden gelmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Evinizi demode hale getirmemek için modadan yardım alabilirsiniz, fakat mevcut trendlerin sezonu geçtiğinde de eşyaları kullanmaya devam edebilmek için, kişisel beğenilerinizi de devreye sokmalısınız. Trendler ve kişisel beğenilerinizin kesişim kümesi içinde tercih yapmaya özen gösterin.

 

Çeyiz Hazırlığında İsabetli Seçimler

 

Çeyiz Alışverişinde optimum seçeneklerden biri, Ençeyiz.

Ençeyiz’de kadın ve erkeklere yönelik çeyiz ürünlerinin yanı sıra, lohusa ve bebek ürünlerinde de en iyileri bulabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.